top of page
Εικόνα συγγραφέαelakaisimazimas

(ΝΕΟ! 09-02-22) Ο Σωκράτης Δήμας θυμάται τα χρόνια του στον ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!

Έγινε ενημέρωση: 10 Φεβ 2022


έλακαισύμαζίμας
Το πλάνο είναι απο ένα φιλικό στο Ποσειδώνιο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο κ. ΔΗΜΑΣ:


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1990 νομίζω - αφού δεν υπήρχε περίπτωση να βρούμε ώρες προπόνησης στο Ιβανώφειο (το Κατσάνειο ήταν υπό κατασκευή ) και αφού η διάθεση υπήρχε από όλους πήραμε τα ποδάρια μας και κατηφορίσαμε παραλιακά και συγκεκριμένα στο Ποσειδώνιο (ναι εκεί που ήταν η πισίνα ). Στο Ποσειδώνιο ήταν τότε διευθυντής ένας ωραίος τύπος ο Αλέκος ο Χατζής στον όποιο όταν απευθύνθηκα ζητώντας του να μου δώσει ώρες στο πρόγραμμα λειτουργίας των ανοιχτών γηπέδων μου απάντησε:

«Ποιο πρόγραμμα» ? «Φτιάξε εσύ ένα και φέρτο μου’’ !

Άλλο που δεν ήθελα εγώ και έτσι την επομένη το κεντρικό γήπεδο είχε ωράριο:

20.00-21.30 ΠΡΟΜΙΝΙ ΗΡΑΚΛΗ 1979 ΚΑΙ 21.30 -23.00 ΜΙΝΙ ΗΡΑΚΛΗ 1978

με 5 προπονήσεις το κάθε τμήμα την εβδομάδα.

Στα κενά βολευόταν και το Μίνι της Φλόγας Ανάληψης που τότε ήταν μια πολύ ισχυρή ομάδα εφάμιλλη του Ηρακλή. Μιλάμε για όλη τη διάρκεια του χρόνου (ΝΟΕ - ΔΕΚ - ΙΑΝ - ΦΕΒ) !!!

Φυσικά οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και η υγρασία ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε. Όταν φυσούσε από τη θάλασσα έπρεπε να έχεις πτυχίο μαθηματικού για να σουτάρεις με ταμπλό και τουλάχιστον αστροφυσικού της ΝΑΣΑ για απευθείας σουτ !!! Και όμως η συμμετοχή στις προπονήσεις ήταν πάνω από 90%.

Όταν πια ψιλόβρεχε και ήταν αδύνατον να κτυπηθεί μπάλα εφαρμόζαμε γνωστές «στρατιωτικές ασκήσεις» με τρέξιμο κατά πλάτος των γηπέδων και επιστροφή. Και να ήταν μόνο αυτό !!! Όλα τα παιδιά ερχόταν από κάθε άκρη της πόλης και ήταν αναγκασμένα να αλλάζουν στην τσιμεντένια κερκίδα με τεράστιο κίνδυνο το χειμώνα.


Μερελής Νικήτας
Μερελής Νικήτας

Από Τριανδρία ερχόταν οι Γεώργαινας ο Νίκος (αξέχαστος γιατρέ μου) – από Εύοσμο ο Τριανταφύλλου ο Κώστας, από Φοίνικα ο Παναγιώτης ο Διαμαντής από Σταυρούπολη, ο Γεωργιάδης ο Γιώργος από Τούμπα άλλος σημερινός γιατρός, ο Ζησόπουλος ο Αλέκος και η ‘’αποθέωση’’ των συμμετοχών ο σημερινός μάλλον αντιδήμαρχος Θερμαϊκού και έγκριτος δικηγόρος ο Θοδωρής ο Τζέκος με μικρό το δέμας μεν αλλά με τεραστία ψυχή και ανάλογα μακριά χεριά (+10απο το ύψος του). Μανώλογλου Παναγιώτης (ο αδελφός του γιατρού Κώστα) - Σαββίδης Θοδωρής (ιδιοκτήτης FUNAI), οι σιαμαίοι Καραγιάννης Μανώλης και Αθανασίου Σωτήρης από Καλαμαριά, ακόμη και ο Κωνσταντόπουλος που τελικά τον κέρδισε το ποδόσφαιρο και αγωνίστηκε επί σειρά ετών σαν τερματοφύλακας στην πρέμιερ λίγκ στην Αγγλία βασικό στέλεχος της Νότιγχαμ !!! Πήγαμε λοιπόν στον Χατζή και ζητήσαμε έναν χώρο να τον χρησιμοποιούμε σαν αποδυτήρια, προς τιμήν του μας έδωσε τον κάτω αποθηκευτικό χώρο της τελευταίας αριστερά γωνίας του τένις που ήταν κάτι σαν συνεργείο επισκευών.

Τον αδειάσαμε εν ριπή οφθαλμού και τουλάχιστον δεν αλλάζαμε στο κρύο ! Αμέσως μετά βρήκαμε μοκέτες (σίγουρα από κάπου τις κλέψαμε αλλά δεν θυμάμαι από πού για να μπορούμε να βαδίσουμε μέσα στα ‘’αποδυτήρια ‘’

Επόμενη κίνηση να βρούμε ντουλάπες ατομικές - και αυτό έγινε από το Ποσειδώνιο (ευγενική χορηγία για χρήση ) και έτσι ο καθένας είχε το ατομικό του ντουλαπάκι.

ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

94 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page